Ωμοφαγία σημαίνει να τρώμε ωμές ζωντανές τροφές που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία. ΩμοMονοφαγία (ή Ωμο-Μονοφαγία) σημαίνει να τρώμε σε κάθε γεύμα ένα είδος τροφής.


Σαλάτα ανάμικτη φρέσκια ''Τούρμπο''

Μην μαγειρεύεται την τροφή σας με την φωτιά του θανάτου, που είναι η φωτιά που σας κατακαίει θερμότερη από το αίμα σας. Μαγειρέψτε μόνο με την φωτιά της ζωής.
Ευαγγέλιο της Ειρήνης των Εσσαίων

Ας μας προστατέψει ο Θεός από την αμάθεια, την έλλειψη εμπειρίας και το κυνήγι των γιατρών
Ιπποκράτης

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δύσκολα να γίνεις ωμοφάγος ή φρουτοφάγος?


Σχόλιο Απάντηση που έκανα στο Facebook

Πολλές φορές όλοι εμείς δεν θέλουμε κανονική στερεά τροφή, αλλά υγρά - νερό, φρέσκους χυμούς. Μερικές φορές αντί να φάω, πίνω το πρωί χειμώνα και άνοιξη φρεσκοστυμμένο χυμό από πορτοκάλια, το καλοκαίρι φραπέ κρύο σκέτο, ακόμα και πορτοκαλάδες χωρίς τα Ε, πρόσθετα αρωματικά και ανθρακούχο νερό.
Μια πορτοκαλάδα 1,5 λίτρων έχει περίπου 650 θερμίδες. Ένα λίτρο φρέσκο χυμό από πορτοκάλια έχει περίπου 750 θερμίδες. Οι περισσότεροι από μας δεν θέλουν θερμίδες, αλλά αφαγία, κάθαρση του οργανισμού. Από τότε που γεννηθήκαμε έχουμε κάνει ζημιά στον οργανισμό μας τόσες και τόσες φορές τρώγοντας ανθυγιεινές ζωικές και μαγειρεμένες νεκρές τροφές. Η διάσημη στη Ρωσία καθηγήτρια ολιστικής θεραπευτικής, μέλος ακαδημίας επιστημών Ρωσίας Γκαλίνα Σατάλοβα (γιατρός από το 1937, στα 90 της κάνει σπαγκάτ) λέει και το απέδειξε πολλές φορές ότι ο άνθρωπος θέλει μόνο 500 - 800, το πολύ1000 θερμίδες την ημέρα. Η Σατάλοβα γιατρεύει και καρκίνο με μεταστάσεις. 
Τα δύσκολα μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα και πολύ ευχάριστα, όταν έχεις κάποιους σκοπούς στη ζωή. Μια στάλα δράσης για το καλό των ζώων και των ανθρώπων, οι γνώσεις που θα πάρουμε διαβάζοντας όλα που έχουν σχέση με τον άνθρωπο, το γνώθι σαυτόν, η αφαγία για κάποια χρονικά διάστημα, η ηλιοθέαση, ο καθαρός αέρας, τα μπάνια στην θάλασσα χειμώνα καλοκαίρι, η γείωση, η λιτή διατροφή, η φρουτοφαγία, ωμοφαγία και ωμομονοφαγία θα μας δώσουν ανίκητη δύναμη, ενέργεια και ελευθερία.
Η ωμοφαγία είναι το κάτι άλλο. Απόλαυση μεγάλη.
Η φρουτοφαγία είναι το κάτι άλλο. Απόλαυση μεγάλη.
Δεν είναι δύσκολο καθόλου να γίνεις ωμοφάγος ή φρουτοφάγος. Γνώσεις θέλουμε, στόχους και επιμονή.
Εγώ θέλω να τρώω μόνο αβοκάντο, τίποτα άλλο. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, χειμώνα καλοκαίρι αβοκάντο. Αλλά τώρα τα αβοκάντο είναι πανάκριβα, 5.70 το κιλό. Περιμένουμε να ρθούνε από την Κρήτη που θα είναι φθηνά.


Σχετικά με το θέμα


Ωμοφαγία και Ωμομονοφαγία

Fruitarian Golden Diet Gr

ΗΛΙΟΘΕΑΣΗ-ΖΩΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: