Ωμοφαγία σημαίνει να τρώμε ωμές ζωντανές τροφές που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία. ΩμοMονοφαγία (ή Ωμο-Μονοφαγία) σημαίνει να τρώμε σε κάθε γεύμα ένα είδος τροφής.


Σαλάτα ανάμικτη φρέσκια ''Τούρμπο''

Μην μαγειρεύεται την τροφή σας με την φωτιά του θανάτου, που είναι η φωτιά που σας κατακαίει θερμότερη από το αίμα σας. Μαγειρέψτε μόνο με την φωτιά της ζωής.
Ευαγγέλιο της Ειρήνης των Εσσαίων

Ας μας προστατέψει ο Θεός από την αμάθεια, την έλλειψη εμπειρίας και το κυνήγι των γιατρών
Ιπποκράτης

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Αβοκάντο: Το Σούπερ Φαγητό Που Σε Βοηθάει Να Μείνεις Υγιής


The Avocado Diet

Το αβοκάντο είναι γεμάτο καλοσύνη για την υγεία και περιέχει 60% περισσότερο κάλιο από την μπανάνα, είναι υψηλό σε δύναμη, φολικό οξύ και βιταμίνες Ε, C και Β6. Το αβοκάντο περιέχει μόνο 5 γραμμάρια μονοακόρεστο λίπος και μηδέν χοληστερόλη και νάτριο. Αυτό το άρθρο εστιάζεται στο να εφοδιάσει τους αναγνώστες με μια ευρύ περίληψη για θρεπτικές πληροφορίες για το αβοκάντο. Η σάρκα του αβοκάντο μπορεί να είναι τελείως άγευστη και αυτό τείνει να κάνει τους ανθρώπους να μην το δοκιμάζουν (Σχ. ιστολογ. - θα ήθελα να τρώω για όλη την ζωή μου μόνο αβοκάντο, τίποτα άλλο. Πολύ μου αρέσει αυτό το φρούτο, μόνο πρέπει να ξέρουμε πως να διαλέξουμε, όταν αγοράζουμε. Διαλέγουμε αβοκάντο που είναι ελαφρώς μαλακά. Αν δεν έχουν τέτοια, αγοράστε τα σκληρά και αφήστε για μερικές μέρες έξω μέχρι να ωριμάσουν).

Ωστόσο, μην παρασυρθείτε° το αβοκάντο είναι ένα φρούτο γεμάτο θρεπτική αξία. Πρώτα θα δούμε τα θρεπτικά οφέλη του και μετά το πώς το αβοκάντο βοηθά το ανθρώπινο σώμα να μείνει υγιή. Ο φόβος που νοιώθουν οι άνθρωποι τρώγοντας αβοκάντο πιστεύοντας ότι προκαλεί προβλήματα στην καρδία έχει φύγει μετά από έρευνα. Είναι ξεκάθαρο ότι το αβοκάντο προσφέρει μια ευχαρίστηση όταν το τρως!

Τα στοιχεία της θρεπτικής αξίας του αβοκάντο δείχνουν ότι είναι γεμάτο ενέργεια, πρωτεΐνες, υδρογονάνθρακες, βιταμίνες, νιασίνη (νικοτινικό οξύ), θειαμίνη, φωσφόρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, δύναμη και μονοακόρεστο λίπος αρκετό για να μειώσει τη χοληστερόλη. Παίρνεις όλα αυτά τα καλά τρώγοντας 100 γραμμάρια απ αυτό το νόστιμο φρούτο.

Η θρεπτική αξία του αβοκάντο προσφέρει τις ακόλουθες ωφέλειες για την υγεία: βοηθά στον υποσιτισμό μέσα από τα αποθέματα βιταμινών και μεταλλευμάτων που έχει, βοηθά στην δυσκοιλιότητα, βοηθά τις γυναίκες την περίοδο της εμμηνόπαυσης, η αναλογία της υψηλής δύναμης βοηθά στο να προλαμβάνει την υψηλή πίεση στο αίμα, καρδιακά προβλήματα και καρκίνο στο έντερο, βοηθά στην αϋπνία και μπορεί να ηρεμήσει, χαμηλό λίπος στο αβοκάντο βοηθά να μειωθεί η κακή χοληστερόλη (χαμηλή πυκνότητα λιποπρωτείνης) και να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (ψηλή πυκνότητα λιποπρωτείνης).

Η φυλλοειδής ύλη είναι καλή για έγκυες γυναίκες προστατεύοντας από προβλήματα γέννησης στο σπόνδυλο και στο μυαλό. Ψηλό κάλιο 60% βοηθά να μειωθεί η ψηλή πίεση στο αίμα, ο καρκίνος και καρδιακή προσβολή. Είναι καλό για ερεθισμό από βλεννώδεις μεμβράνες στο έντερο, στο μικρό έντερο και στο στομάχι. Το ώριμο αβοκάντο είναι πλούσιο σε καροτίνη. Το πλούσιο μονοακόρεστο λίπος (ελαϊκό οξύ) βοηθά στο να προλαμβάνει καρδιακά προβλήματα και διαβήτη. Πλούσιο σε λάδι με βιταμίνες Α, Β6, D και Ε. Το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή σε βήτα καροτίνη, άλφα καροτίνη ανάμεσα σε άλλα. Αυτό βοηθά στο να δυναμώσει το απρόσβλητο σύστημα και να εξασφαλίσει αυξημένη προστασία έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο κύτταρα και οδηγήσουν σε καρδιακά προβλήματα και καρκίνο.

Το φυσικό λίπος (λιπίδιο) του αβοκάντο βοηθά το σώμα να αποκτήσει ενέργεια, υποστηρίζει τις μεμβράνες κυττάρων και προσφέρει μια καλή ποσότητα ορμόνες και βιταμίνες για το σώμα. Μια κανονική δίαιτα με αβοκάντο βοηθά στο να προστατεύσει από καρδιακή προσβολή και χαμηλή πίεση στο αίμα. Γι αυτούς που θέλουν να χάσουν κάποιο βάρος η καλύτερη συμβουλή είναι να τρώνε περισσότερο αβοκάντο° ξεχάστε τον παλιό μύθο ότι το λίπος του αβοκάντο σου κάνει κακό. Το λίπος του σου κάνει καλό και το σώμα σου το χρειάζεται° ακόμη καλύτερα το να τρως αβοκάντο προσφέρει στο σώμα βιταμίνες και μειώνει την πείνα και προλαμβάνει την ανάγκη για φαγητά πλούσια σε ζάχαρη.

Σχετικά με το θέμα:


Πώς να φάτε το αβοκάντο: επιλέξτε, κόψτε και φυλάξτε το αβοκάντο

Οι θερμίδες του Aβοκάντο

Δεν υπάρχουν σχόλια: