Video – Κόψιμο Αβοκάντο

Σε αυτό το βίντεο βλέπεις πως μπορείς να κόψεις και να καθαρίσεις ένα αβοκάντο.
Είναι εύκολο αλλά θέλει μεγάλο μαχαίρι και πολύ προσοχή!!

Οι ποικιλίες Αβοκάντο

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αβοκάντο και η καθεμία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Εδώ μπορείτε να δείτε μία λίστα με τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες αβοκάντο που καλλιεργούνται στη Ελλάδα και τον κόσμο.

Συνταγή για Γουακαμόλε

Το Γουακαμόλε είναι το παραδοσιακό μεξικάνικο ντιπ που αποτελεί μία από τις καλύτερες νηστίσιμες σάλτσες. Το λιωμένο αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές αντί για μαγιονέζα ή γιαούρτι και να δώσει εκτός από πλούσια θρεπτική αξία και μια υπέροχη γεύση. Το αυθεντικό γουακαμόλε φτιάχνεται με ώριμα αβοκάντο, χυμό λάιμ, ντομάτες, κόκκινα τσίλι , μαϊντανό, φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Φυσικά αν δεν αντέχεις τα καυτερά, ελαττώνεις ή αφαιρείς εντελώς τα τσίλι. Μπορείς να κάνεις την παραλλαγή που σου αρέσει!

Video – Συμβουλές Μαγειρικής Οικονομίας για Αβοκάντο

Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις πως μπορείς να συντηρίσεις αβοκάντο αν αγοράσεις μεγάλη ποσότητα σε καλύτερη τιμή. Να βάλεις σκληρά αβοκάντο στο ψυγείο για να διατηρηθούν πολύ καιρό και να τα βγάζεις ένα-ένα για να ωριμάζουν με το ρυθμό που θες εσύ. Πως αν αγοράσεις πολύ ώριμα αβοκάντο μπορείς να τα βρεις πολύ φθηνά αλλά θα πρέπει να τα καταναλώσεις άμεσα.

Video – Αβοκάντο, Γενικές πληροφορίες

Σε αυτό το βίντεο θα ακούσεις μερικές γενικές πληροφορίες για το αβοκάντο. Αν είναι φρούτο η λαχανικό και αν είναι ή όχι παχυντικό.

Αβοκάντο: Διάφορα Γεγονότα και Γενικές Πληροφορίες

Το ερώτημα κατά πόσο το αβοκάντο είναι φρούτο ή λαχανικό συνεχίζει να περιπλέκει αρκετούς! Υπολογίζεται ότι το αβοκάντο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Μεξικό το 290π.Χ. αλλά η ονομασία επινοήθηκε από τον Sir Henry Sloane το 1669. Οι Ισπανοί εξερευνητές βρήκαν τους Αζτέκους να απολαμβάνουν το φρούτο αν και το βρήκαν κάπως άγευστο° οι Ισπανοί έφεραν το αβοκάντο στην Ευρώπη. Το αβοκάντο ήρθε στην Αμερική γύρω στο 1833 όταν ο Henry Perrine το καλλιέργησε, αλλά έγινε επισήμως γνωστό μόνο την δεκαετία του 1950 όταν οι άνθρωποι άρχισαν να το χρησιμοποιούν στις σαλάτες και στα σάντουιτς.

Πώς να καλλιεργήσετε αβοκάντο

Για να αναπτυχθεί ένα φυτό αβοκάντο από ένα σπόρο χρειάζεται υπομονή. Η καλλιέργεια του αβοκάντο θα συμβεί μόνο στο δικό του ρυθμό και δεν θα πρέπει να βιαστείς να κόψεις το φρούτο από το φυτό. Τα φυτά τα οποία καλλιεργούνται από σπόρο σπανίως παράγουν τα πρώτα τους φρούτα πριν περάσουν 7 ως 10 χρόνια και μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 15 χρόνια (!). Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια -για να μην αναφέρω και την απέραντη αναμονή, το φρούτο μπορεί να μην είναι τόσο αρωματικό όσο ο γονιός σπόρος. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα φυτά αβοκάντο είναι υβριδικά και οι σπόροι δεν κατέχουν τα ανώτερα χαρακτηριστικά που έχει ο γονιός φυτό.

Πώς να φάτε το αβοκάντο: επιλέξτε, κόψτε και φυλάξτε το

Αν βάλετε το αβοκάντο στην καθημερινή σας διατροφή έχετε εξασφαλίσει ότι θα παραμείνετε υγιής. Το φρούτο (είναι φρούτο και όχι λαχανικό) είναι γεμάτο με βιταμίνες και μεταλλικα στοιχεία, 20 στο σύνολο, τα οποία είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό. Για να απολαύσετε ένα αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο. Φανταστείτε ότι πηγαίνετε για ψώνια, φροντίζετε με την ησυχία σας να διαλέξετε αυτό που νομίζετε ότι είναι ένα σούπερ αβοκάντο, μόνο για να ανακαλύψετε λίγο μετά ότι δεν είναι! Πραγματική απογοήτευση! Το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο, για να έχει καλή γεύση- αν δεν είναι ώριμο, θα καταλήξεις με ένα φρούτο το οποίο είναι ξηρό και άγευστο. Πώς μπορείτε να ξέρετε αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο;

Πώς Να Καλλιεργήσετε τους Σπόρους του Αβοκάντο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν οι κηπουροί είναι ότι η συμβουλή για το πώς να καλλιεργήσουν αβοκάντο θα είναι εντελώς άχρηστη αν δεν έχουν ένα συστατικό-κλειδί. Και αυτό το συστατικό είναι η υπομονή με κεφαλαίο «Υ». Για να καλλιεργήσεις ένα φυτό αβοκάντο από ένα σπόρο απαιτεί υπομονή. Η καλλιέργεια του αβοκάντο θα συμβεί μόνο στο δικό του ρυθμό και δεν θα πρέπει να βιαστείς να κόψεις το φρούτο από το φυτό.

10 οφέλη του αβοκάντο στην υγεία

Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί λόγοι για να κάνετε το αβοκάντο μέρος της δίαιτας σας. Αυτό το εξωτικό φρούτο δεν είναι επεξεργασμένο, είναι ένα φυσικό φρούτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα συνεπάγεται λιγότερη κατανάλωση έτοιμου φαγητού (junkfood) και αυτό προσφέρει πολύ σημαντικά οφέλη στην υγεία σας, τα οποία θα σας βοηθήσουν να φαίνεστε και να νοιώθετε καλύτερα από πολλές απόψεις. Ακολουθούν 10 λόγοι για κάνετε αυτό που κάνω κι εγώ, να τρώτε ένα αβοκάντο την ημέρα:

Συνοπτικά οι καλύτερες συνταγές με αβοκάντο

Αναμφίβολα το αβοκάντο είναι ένα φρούτο το οποίο προμηθεύει ένα καλό μερίδιο για τις θρεπτικές ανάγκες του σώματος. Σε ένα αβοκάντο υπάρχουν περίπου 20 διαφορετικές βιταμίνες και μεταλλεύματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Τα αβοκάντο επικρατούν στην Καλιφόρνια, στη Χαβάη και στο Μεξικό, αλλά επίσης τα βρίσκουμε και σε άλλες χώρες, όπως η Ινδονησία και το Βιετνάμ. Το αβοκάντο ευδοκιμεί και αναπτύσσεται σε ζεστό τροπικό ή υποτροπικό κλίμα. Αν και αληθεύει ότι το αβοκάντο συνιστάται από τους ιατρικούς ειδικούς για τα πολλά, πολλά υγιεινά πλεονεκτήματα του, επίσης χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική σε όλο τον κόσμο.

Μαγειρεύοντας το αβοκάντο: ιδέες από όλο τον κόσμο

Οι άνθρωποι άρχισαν να αποκαλούν το αβοκάντο «σούπερ φαγητό» λόγω των καταπληκτικών υγιεινών ωφελημάτων του που αποκαλύφθηκαν. Ο μύθος ότι δεν είναι καλό για σένα λόγω του ψηλού λίπους σχεδόν εξαφανίστηκε. Ακόμη και ο ιατρικός κόσμος δεν μπορεί να αγνοήσει την ψηλή θρεπτική αξία και τις απίστευτες ιδιότητες αυτού του θαυμάσιου φρούτου.

Οι θερμίδες του Aβοκάντο

Το αβοκάντο είναι φρούτο όχι λαχανικό και θεωρείτο το φρούτο των βασιλιάδων τα παλιά χρόνια. Θεωρείτο ένα πολυτελές φρούτο το οποίο ταίριαζε μόνο στους βασιλιάδες. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει πια κι έτσι οι κοινοί άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν αυτό το θρεπτικό και γεμάτο υγεία φρούτο. Το αβοκάντο επικρατεί και καλλιεργείται στην Καλιφόρνια, Φλόριντα και Μεξικό.

Αβοκάντο (Persea americana)

Αείφυλλο δέντρο της οικογένειας Lauraceae, ιθαγενές στην Κεντρική Αμερική, στην Καραϊβική και στη Νότια Αμερικη. Αρχικά καλλιεργήθηκε από τους ιθαγενείς του Μεξικού. Ο καρπός του ήταν βασικό συστατικό της διατροφής τους. Διαδόθηκε στην υπόλοιπη Αμερική από τους Ισπανούς κατακτητές, ενώ στην Ευρώπη άρχισε να καλλιεργείται συστηματικά μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Άλλες χρήσεις του αβοκάντο: ιδέες για αποκατάσταση ομορφιάς

Με όλη την αναγνώριση που απολαμβάνει το αβοκάντο είναι δύσκολο για μας να μην γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι για την συνέχιση της καλής μας υγείας. Το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες πρόσθεσε το αβοκάντο ως το πιο θρεπτικό φρούτο του κόσμου. Οι ιατρικοί ειδικοί πολύ έντονα συμβουλεύουν να προσθέσουμε το αβοκάντο σε κανονικές δίαιτες για βελτίωση της υγείας και αποφυγή πολλών ασθενειών. Ωστόσο, η καλοσύνη του αβοκάντο δεν βρίσκεται μόνο στα υγιεινά ωφελήματα.