Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν υπ' όψιν τους ότι είμαστε ό,τι προσδιορίζουν οι δονήσεις του σώματός μας.
Μεταφέρουμε κραδασμούς που είναι δικοί μας και που προσλαμβάνουμε από άλλα όντα ή πράγματα, ορατά ή αόρατα.
Κάθε τι που επιτρέπουμε να μπει στη ζωή μας, στα αισθήματά μας, στις σκέψεις μας, στα σώματά μας, μπορεί να γίνει μέρος των δικών μας κραδασμών, με αποτέλεσμα να τους χαμηλώσει, προκαλώντας ασθένεια και δυστυχία, είτε να τους υψώνει, φέρνοντας υγεία και ευτυχέστερη ζωή.
Τούτο ισχύει ιδιαίτερα για τη τροφή και τα ποτά που εισάγουμε στο σώμα μας.
Μεταφέρουν κραδασμούς που τους προσθέτουμε στους δικούς μας.
Λίγοι άνθρωποι συναισθάνονται πόσο πολύ παρεμποδίζουν τη πνευματική τους ανάπτυξη τρώγοντας λανθασμένες τροφές, ούτε τους ταχείς διασκελισμούς που θα πετύχαιναν, αν έδιναν περισσότερη προσοχή σ' ότι εισάγουν στο σώμα τους.
Τα φρούτα μεταφέρουν τους υψηλότερους κραδασμούς.
Τα χορταρικά, έπειτα.
Τα όσπρια είναι τρίτα στον πίνακα.
Ενώ τα ζωικά προϊόντα είναι τελευταία και το κρέας, εντελώς έσχατο.
Από τα φρούτα, τα νωπά και αμαγείρευτα περιέχουν τους ύψιστους κραδασμούς, μόνο επιβάλλεται προσεκτικό πλύσιμο.
Τα νωπά λαχανικά ακολουθούν.
Να θυμάστε ότι το βράσιμο ή ψήσιμο καταστρέφει τη ζωική δύναμη μέσα στη τροφή, αδιάφορα ποιός ήταν ο αρχικός κραδασμός.
Οι χυμοί νωπών φρούτων και χορταρικών καθαρίζουν το αίμα, οικοδομούν ενέργεια και θεραπεύουν πολλά.
Πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να τρώνε φρούτα νωπά ή χορταρικά, βγάζουν το χυμό τους.
Μόνο μη ξεχνάτε ότι το ρόφημα των χυμών πρέπει να γίνεται αργά.
Όσοι παραπονούνται ότι νοιώθουν δυσφορία ή αέρια όταν πίνουν χυμούς, θα είχαν απαλλαχθεί από κάθε ενόχληση αν έπιναν αργά - αργά.
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και ενέργεια.
Συνιστώνται ιδιαίτερα σε πρόσωπα που δεν τρώνε κρέας.
Χρειάζεται όμως καμμιά φορά, τρίφτης.
Οι ξηροί καρποί μετατρέπονται σε αλεύρι, που ανακατεύεται σε σαλάτες ή επιδόρπια.
Και πάλι, όταν οι ξηροί καρποί τρώγονται τριμμένοι, δεν προκαλούν καμμιά ενόχληση.
Οι ηλιόσποροι και τα αμύγδαλα είναι στη κορφή της αξιολόγησης.
Οι καρποί είναι ωφελιμώτεροι στη πλήρη μορφή τους, αντί των λευκών και καθαρισμένων ποικιλιών.
Με άλλα λόγια όσο πλησιέστερα είναι μια τροφή στη φυσική της κατάσταση, τόσο περισσότερο είναι υψηλότερη σε κραδασμούς.
Τροφές μαγειρεμένες ή κονσερβαρισμένες δεν μεταφέρουν τη ποσότητα κραδασμών των νωπών τροφών.
Οι κατεψυγμένες έρχονται δεύτερες μετά τις νωπές.
Τα αυγά, το γάλα και τα τυριά μεταφέρουν ψηλότερους κραδασμούς, παρά το κρέας, αλλά χαμηλότερους από τις τροφές που αναφέραμε προηγουμένως.
Τα κρέατα είναι χαμηλά σε κραδασμούς.
Τρώγοντας κανείς κρέας, δεν λαμβάνει μόνο τον κραδασμό μιας "νεκρής" τροφής, αλλά και τους κραδασμούς του ζώου από το οποίο προήλθε, καθώς και τον κραδασμό του τρόμου στο σφαγείο κατά την ώρα του θανάτου.
Τα αλκοολικά ποτά, το κάπνισμα, τα ναρκωτκά και το κρέας μεταφέρουν τους πιο χαμηλούς κραδασμούς.
Μακρυά απ' αυτά, αν θέλετε να ανυψώσετε τους κραδασμούς σας.
Πολλά απ' τα λεγόμενα "μαλακά" ποτά περιέχουν επίσης αλκοολικές ουσίες.
Ο καφές επίσης έχει πολύ πιο χαμηλό κραδασμό από τα άλλα φυσικά αφεψήματα.
Πάντως, δεν είναι σωστό να επιχειρήσει κανείς ν' αλλάξει συνήθειες δίαιτας απ' το βράδυ ως το πρωί.
Η απότομη αλλαγή προκαλεί στενοχώριες και βλάβες.
Η αλλαγή πρέπει να είναι βαθμιαία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου