Ωμοφαγία: είναι το να τρώει κάποιος κάτι όπως το παρέχει η φύση, ωμό, άψητο, χωρίς καμία διεργασία μαγειρέματος
Ποια είναι τα ωμά και "ζωντανά" φαγητά?
Τα ωμά και "ζωντανά" φαγητά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί
καρποί, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φύτρα. Μαζί με αυτά ακολουθούν τα
μυρωδικά, τα βότανα, η χαρουπόσκονη, το ανεπεξέργαστο μέλι, τα σιρόπια
που παίρνουμε από τα δένδρα (του σφενδάμου κ.α.) το ακατέργαστο αλάτι (σε
κρυσταλλική μορφή), το ελαιόλαδο ψυχρής επεξεργασίας, οι ελιές βιολογικής
καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά.κ.α.
Γιατί λέγονται “ζωντανές” τροφές?
“Ζωντανές” λέγονται διότι έχουν βιοενέργεια και όλα τους τα συστατικά π.χ. τα
φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα. Οι δε σπόροι μπορούν να φυτρώσουν, να
παράγουν ζωή π.χ. σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί όταν μουσκέψουν μερικές
ώρες βγάζουν φύτρο μπορούν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο φυτό με
αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η θρεπτική τους αξία. Το ίδιο συμβαίνει με τα
όσπρια, θα θυμάστε ίσως που στο σχολείο φυτρώναμε φακές.
Ενώ όλα τα παραπάνω, μαγειρεμένα, μόνο να σαπίσουν μπορούν και όχι να
μας δώσουν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, προσφέροντάς μας ενέργεια και
υγεία!
Γιατί οι ωμές και ζωντανές τροφές είναι υγιέστερες
από τις μαγειρεμένες;
Η τροφή όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες πάνω από 118F βαθμούς
χάνει τα ένζυμά της αυτά που έχει προβλέψει η Φύση για να μπορεί η κάθε
τροφή να μεταβολίζεται και να επιστρέφει στη γη από όπου και προήλθε.
Χάνει το 50% της πρωτεΐνης, τα μέταλλα, τις βιταμίνες και γενικά τα θρεπτικά
της συστατικά με αποτέλεσμα να τρώμε ποσότητες για να πάρουμε ότι έχει
απομείνει από θρεπτικά συστατικά μετά το μαγείρεμα. Αυτή είναι και η
βασική αιτία της παχυσαρκίας.
Αντίθετα δεν υπάρχει ωμοφάγος στον κόσμο που να μην έχει
το φυσιολογικό του βάρος.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η έλλειψη των ενζύμων στα φαγητά ευθύνονται
για το φούσκωμα, το βάρος και την υπνηλία που νοιώθουμε μετά από ένα
(υποτιθέμενο) πλήρες γεύμα. Ο οργανισμός χρειάζεται όλη του την ενέργεια
για να μεταβολίσει τροφές που δεν περιέχουν ένζυμα. Ενώ αντίθετα οι
ωμοφάγοι δεν έχουν τέτοια συμπτώματα. Μετά από ένα πλήρες γεύμα είναι
ελαφρείς και γεμάτοι ενέργεια!
Source: http://www.omofagia.com/diet.html
Ο κόσμος της Ωμοφαγίας
Εδώ η συνέντευξη της Karyn Calabre και η ιστοσελίδα της
Ποια είναι τα ωμά και "ζωντανά" φαγητά?
Τα ωμά και "ζωντανά" φαγητά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί
καρποί, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φύτρα. Μαζί με αυτά ακολουθούν τα
μυρωδικά, τα βότανα, η χαρουπόσκονη, το ανεπεξέργαστο μέλι, τα σιρόπια
που παίρνουμε από τα δένδρα (του σφενδάμου κ.α.) το ακατέργαστο αλάτι (σε
κρυσταλλική μορφή), το ελαιόλαδο ψυχρής επεξεργασίας, οι ελιές βιολογικής
καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά.κ.α.
Γιατί λέγονται “ζωντανές” τροφές?
“Ζωντανές” λέγονται διότι έχουν βιοενέργεια και όλα τους τα συστατικά π.χ. τα
φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα. Οι δε σπόροι μπορούν να φυτρώσουν, να
παράγουν ζωή π.χ. σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί όταν μουσκέψουν μερικές
ώρες βγάζουν φύτρο μπορούν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο φυτό με
αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η θρεπτική τους αξία. Το ίδιο συμβαίνει με τα
όσπρια, θα θυμάστε ίσως που στο σχολείο φυτρώναμε φακές.
Ενώ όλα τα παραπάνω, μαγειρεμένα, μόνο να σαπίσουν μπορούν και όχι να
μας δώσουν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, προσφέροντάς μας ενέργεια και
υγεία!
Γιατί οι ωμές και ζωντανές τροφές είναι υγιέστερες
από τις μαγειρεμένες;
Η τροφή όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες πάνω από 118F βαθμούς
χάνει τα ένζυμά της αυτά που έχει προβλέψει η Φύση για να μπορεί η κάθε
τροφή να μεταβολίζεται και να επιστρέφει στη γη από όπου και προήλθε.
Χάνει το 50% της πρωτεΐνης, τα μέταλλα, τις βιταμίνες και γενικά τα θρεπτικά
της συστατικά με αποτέλεσμα να τρώμε ποσότητες για να πάρουμε ότι έχει
απομείνει από θρεπτικά συστατικά μετά το μαγείρεμα. Αυτή είναι και η
βασική αιτία της παχυσαρκίας.
Αντίθετα δεν υπάρχει ωμοφάγος στον κόσμο που να μην έχει
το φυσιολογικό του βάρος.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η έλλειψη των ενζύμων στα φαγητά ευθύνονται
για το φούσκωμα, το βάρος και την υπνηλία που νοιώθουμε μετά από ένα
(υποτιθέμενο) πλήρες γεύμα. Ο οργανισμός χρειάζεται όλη του την ενέργεια
για να μεταβολίσει τροφές που δεν περιέχουν ένζυμα. Ενώ αντίθετα οι
ωμοφάγοι δεν έχουν τέτοια συμπτώματα. Μετά από ένα πλήρες γεύμα είναι
ελαφρείς και γεμάτοι ενέργεια!
Source: http://www.omofagia.com/diet.html
Ο κόσμος της Ωμοφαγίας
Karyn Calabrese, ετών 61, 30 χρόνια ωμοφάγος |
Εδώ η συνέντευξη της Karyn Calabre και η ιστοσελίδα της
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου